Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

Geert Crevits
208 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-63-7
22 €

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

“Wanneer je de liefde in je werk plaatst, zal die liefde die erin zit reeds spreken van wat het uiteindelijk kan worden. Zelfs als het werk nog niet af is, draagt het reeds de schittering van die liefdevolle aandacht die je erin hebt gelegd. De kiem van de verdere ontplooiing en ontwikkeling ligt erin, en daardoor ben je nooit ontevreden over wat je hebt gedaan.
Streef dan ook niet naar een perfecte wereld, want dat is niet haalbaar, maar streef naar een liefdevolle wereld.”

... Zoals steeds spreekt Meester Morya zowel over globale trends in de wereld tijdens deze beginnende Nieuwe Tijd als over hoe je eigen leven beter kan aanpakken door juiste inzichten in toepassing te brengen. Boeiend en verhelderend gebracht, eenvoudig verwoord.

Kijk binnenin

Hoofdstukken in Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

 • 1 - Over geld, problemen en zakelijk omgaan met energie
 • 2 - Vreugde, werk en maatschappij
 • 3 - De kiem van perfectie
 • 4 - Vooruitgaan ondanks problemen, beperking of handicap
 • 5 - De poort naar je eigen leven
 • 6 - De vrijheid in je hart werkt aanstekelijk
 • 7 - Open komen voor de goddelijke wereld
 • 8 - Een draadje in het kleed van het leven
 • 9 - De weg van abstract naar concreet
 • 10 - Liefde openbaart je zielengroep
 • 11 - Vrij van schuldgevoel
 • 12 - Veranderingen in jezelf en in de maatschappij

Enkele citaten uit Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

“Je hebt een concreet denken dat zich kan bezighouden met het concrete dat voor je ligt, en ondertussen kan je met een andere manier van denken grotere dingen benaderen in je eigen leven, waardoor je als het ware intuïtief voelt wat je kan doen en hoe je verder kan gaan. Je hebt een bewustzijn en je hebt een bewustzijn van het bewustzijn. Je kan dus denken en je kan jezelf zien denken. Er is zoiets als een dubbelheid in het denken als de mens een overschouwing heeft op wat er gebeurt en tegelijk een ontspanning kan toelaten in het leven.”
“Ook in spirituele zaken moet je zakelijk durven zijn. Wees dus open, maar zakelijk. Ga niet te veel doen voor mensen, ook niet spiritueel, ook niet vanuit je hart. Kijk en zie dat energie een kostbaar iets is en dat je daarmee moet omgaan als met iets precieus.”
“Als je iets doet, brengt de herhaling dikwijls een grotere vreugde mee, als het tenminste op de juiste manier gebeurt. Wanneer je jezelf niet kan vinden in wat je doet, zit je eigenlijk in een verstrooidheid, dan ben je niet juist bezig en wordt het afstompend. Kijk dus dat je handelingen een betekenis krijgen voor je leven, dat je daardoor je leven in handen krijgt, dat je daardoor iets vindt in je eigen bestaan waardoor je weet: ‘het is goed dat ik dit doe.’”
“Wanneer mensen dingen tot stand brengen op deze aarde, dan evolueren ze. Het is eigenlijk een ontplooiing van jezelf. Je moet dus niet kijken naar het resultaat, want dat is dikwijls teleurstellend op deze aarde. Als je iets vorm geeft heb je in je innerlijk meestal een totaal ander idee gehad dan wat je voor je ziet liggen - laat je daar niet door ontgoochelen. Het is de innerlijke evolutie die je moet zien, de innerlijke stappen die je ermee doet en de vooruitgang die je innerlijk maakt en doormaakt.”
“Niet alles moet perfect neergezet zijn en altijd tot in de puntjes. Als je liefdevol bezig bent, kan je altijd je werk onderbreken en dat mag je ook. Ontvang bijvoorbeeld nooit mensen in een kraaknet huis. Er mag wel eens een hoekje zijn dat vuil is; als je liefdevol bezig bent, zal je zien: dat geeft allemaal niets. Eigenlijk is het heel goed om het op deze manier te beleven dat je weet: ‘ik ben liefdevol bezig en ik kan om het even wanneer mensen ontvangen in mijn huis, want ik weet, het is een schitterend huis en het staat open voor mensen omdat ik liefdevol ben en liefdevol bezig ben en niets anders wil dan dat mensen zich thuis zouden voelen bij mij.’”
“Als er bepaalde dingen zijn in je leven die je niet kan aanvaarden, dan is dat een strijdpunt. Dat wil zeggen dat je daar iets uit moet leren. Wanneer je het kan aanvaarden, betekent dat dat je daaruit geleerd hebt, dan is het dus achter de rug. Niet dat het ding veranderd is, niet dat de ervaring veranderd is, maar je kan ermee leven en op een bepaalde manier stoort het je niet, je zegt: “Ik weet dat het daar is.” Het is, je zou kunnen zeggen, een schoonheidsfoutje; het is gebeurd, het is gebeurd”
“Vaak verlangt de mens iets of hij wil iets en als hij dat dan niet krijgt, is hij ontgoocheld in het leven. Nochtans kunnen beperkingen verruimend zijn. Dat is misschien eigenaardig, maar toch is het zo. Door op een bepaald punt beperkt te worden kan je soms heel veel ontdekkingen gaan doen in het leven. Want op een bepaald moment begrijp je dat het leven ruimer is dan je dacht dat het was, en die openbaring kan je krijgen vanuit de beperktheid.”
“Je kan bijvoorbeeld bidden tot God of je kan je werk offeren aan God of aan de Goddelijke Moeder of je kan het doen voor God op een manier dat je weet: ‘Hij ziet me, Hij houdt van me, want ik doe het voor Hem, voor Haar.’ Doe het dan niet omwille van een bepaald resultaat, in ruil voor een of andere tegenprestatie van God. Het is geen handel, het is geen transactie, het is: ‘ik doe het uit liefde omdat God liefde is en omdat ik de liefde wil leren kennen.’”
“Als je open kan staan voor het Goddelijke, weet dan dat je daarin gedragen wordt. Ik gebruik dikwijls de uitdrukking ‘gedragen worden’. Dat gebeurt als mensen begrijpen dat er meer aan de hand is dan hun eigen beslissingen, dan hun eigen inzichten. Als je gedragen wordt van het een naar het ander, komt dat omdat je vertrouwen krijgt in het leven zelf dat door je heen stroomt en dat de weg weet en de oplossing aanbrengt. Dikwijls forceer je jezelf in bepaalde situaties om iets als een oplossing naar voren te brengen, en toch leer je te zien dat er een oplossing naar je toe komt die niet vanuit jezelf komt.”
“Als je liefdevol bent met je medemens, dan kan je die mens zien zoals hij of zij is, want dan laat je die mens vrij, dan laat je die mens zichzelf zijn.”
“Wanneer je in je eigen leven staat, moet je kijken naar fouten, niet als schuld, maar wel als een fout, en dat is een heel groot verschil. Denk niet hoe schuldig je bent aan dit of dat of dat, maar kijk: ‘op welke manier kan ik vooruit?’ En als je ziet dat je een bepaald iets verkeerd gedaan hebt, durf dan naar dat verkeerde te kijken en stel je de vraag: ‘hoe kan ik het anders doen? Als ik het verkeerd gedaan heb, op welke manier moet ik het dan omdraaien om het op een andere manier te doen?’”

Morya.org Ontdek nog andere fragmenten en citaten uit "Morya Kracht 3: Mens en maatschappij" op Morya.org

Bezoek Morya.org

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

Geert Crevits
208 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-63-7
22 €

Bestel Kracht 3