Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

Geert Crevits
200 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-65-1
22 €

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

In dit boek spreekt Meester Morya onder meer over jezelf vinden in de drukte van het leven, over zielenmomenten en momenten van Goddelijke genade, over je engelbewaarder, over de ziel en je innerlijke stem, over hoe je een nieuw verleden kan ontvangen, over dialoog en harmonie met anderen, over hoe waarheid steeds kan groeien en over hoe het soms een tijdje moeilijk kan zijn in je leven.

Covertekst achteraan:
"Het verinnerlijken van jouw leven is een heel groot iets. Als je daaraan begint, dan weet je eigenlijk niet goed waar je staat op het moment dat je begint. Maar na korte tijd komt er meer vreugde in jouw leven.
Want het geluk, jouw geluk, jouw vreugde ligt binnenin je. Je mag nog de hele wereld gelukkig maken, je kan er zelf toch ongelukkig bij lopen... Je moet zelf tot geluk komen. En dat ligt soms aan heel kleine, subtiele dingen.
Als je naar binnen gaat in je leven, als je je bewust wordt van je leven, van de kracht in je eigen leven, verander je op een vrijwel radicale manier"

Kijk binnenin

Dit boek is de uitgave van de originele cursus "Levensvreugde 2" in Eindhoven (1998)

Ieder boek uit de Morya Kracht reeks kan zonder problemen op zichzelf gelezen worden.

Hoofdstukken in Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

 • 1 - Jezelf vinden in de drukte
 • 2 - Innerlijk rustig worden
 • 3 - Weten dat je kind van God bent
 • 4 - De mensheid is een geheel
 • 5 - Slechts één weg is jouw weg
 • 6 - Wat God je wil tonen
 • 7 - De grenzen van het ‘ik’ vervagen
 • 8 - Een eerlijke weg
 • 9 - Tot harmonie komen
 • 10 - De eeuwige wetten herontdekt
 • 11 - Een innerlijke zekerheid

Enkele citaten uit Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

“Kortom, het kan zijn dat je in een drukke, bewegende wereld bewust wordt van zaken die innerlijk geleidelijk aan belangrijk worden, en dat het je nerveus maakt, dat je soms het idee hebt van: ‘was mijn leven maar een stukje eenvoudiger, dan zou het gemakkelijker zijn, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen, en ik zou ook meer weten wat ik kan doen en wat ik moet doen en wat goed is en wat minder goed is.’ ”
“Probeer te aanvaarden, ook al kan je het misschien niet zien, dat God bestaat. Of als je die naam niet wil geven aan God, dan noem je het maar ‘een kracht, een energie die alles doordringt en die de vreugde in zich draagt’, want dat is wezenlijk belangrijk dat je dit leert te zien. Leer te houden van jouw leven, zoals je ook leert te houden van die grote kracht, die grote energie.”
“De innerlijke leefwereld en de uiterlijke wereld passen niet altijd als een sjabloon, als een blauwdruk op elkaar zodat het volledig samenvalt; in heel veel gevallen is dat absoluut niet zo. Wat er in je innerlijk gebeurt en wat er in de uiterlijke wereld gebeurt, zijn werkelijkheden die dikwijls heel ver uit elkaar liggen voor een buitenstaander. Maar voor jou heeft het met elkaar te maken.”
“Het is niet dat je voortdurend bezig en bezig en druk bezig moet zijn, want dit kan niet. Als je te druk bezig bent, is jouw leven niet subtiel. Af en toe moet je jezelf tot rust brengen en in verbinding met die hogere werkelijkheid, hoe je dat ook uitdrukt of wat je daarin ook aan het zoeken bent. Op dit niveau is er een leiding in jouw leven, sta je niet alleen en kan je vooruit op dit plan.”
“Want in jouw zelf, in het innerlijke van jezelf is er een weten. Er zijn zaken die jou doorstralen, die jou getoond worden, die jou gezegd worden, en daar heb je geen speciale gave voor nodig.”
“Het is een kwestie van tijd, van aandacht. Daarom is het niet mogelijk jouw leven te hervormen in enkele weken, in enkele maanden, in enkele jaren tijd, dit lukt je niet. Je kan het nog zo proberen en je kan daarbij allerlei drukke en mooie en interessante cursussen volgen, maar de werkelijkheid van je eigen leven gaat op een totaal ander ritme dan de cursus of dan de woorden van de mensen of dan de dingen die je zou kunnen bedenken.”
“Het is niet gemakkelijk om die mentale stilte te bereiken, maar ’s avonds of ’s morgens of op bepaalde momenten gedurende de dag kan je dit. Het kan ook diep in de nacht, wanneer je slaapt, dat je in diezelfde stilte komt, in diezelfde goddelijke stilte bijna, waar het zo rustig is dat er eigenlijk niets is. (…) Die momenten van stilte zijn uitermate belangrijk omdat ze iets aanbrengen wat nieuw is en wat veranderingen brengt.”
“Het zou kunnen zijn dat je voor de poort staat van jouw leven, dat je één stapje te zetten hebt naar God toe en dat je dit niet kan, en dat je het ook niet kan vragen, omdat je zo gehecht bent aan wat je hebt gezien, aan wat je hebt gedaan, dat het jouw werk is, dat het jouw leven is, terwijl je niet weet dat het Zijn leven is, dat het Zijn werk is. Dat je daar zo’n punt van maakt dat je wil vechten, terwijl Hij naar jou komt met de bedoeling dat je zou liefhebben. Niet dat je zou vechten, maar dat je getroost zou worden. Niet dat je wil zeggen van: “God, Jij moet dit en dat voor mij doen”, maar dat je luistert naar God wat Hij voor jou wil doen.”
“Je kan zoveel betekenen voor de andere mens, maar daarvoor moet je jezelf kunnen openstellen, moet je jezelf voor een stukje aan die ander kunnen geven, zonder onmiddellijk iets in ruil te willen hebben als macht, als inzicht, als vertrouwen.”
“Er is zoveel wat je aan het leren bent, maar het is ook zo, als je in die spirituele kracht leeft, dat alles een plezier wordt. Een taal leren, een taart bakken, wat dan ook, wat je ook zou kunnen bedenken dat je zou moeten doen, als je in die stille kracht leeft, in die vreugde, zal God Zich uitdrukken door jouw handen, door jouw woorden, door de liefde van jouw hart.”
“Je zou kunnen denken: ‘de oude waarden worden teruggebracht’, dat is zo, voor een groot stuk is dat zo. Maar de mens vernieuwt zich ook op dit moment. Er komt met andere woorden een nieuwe tijd. Mensen vinden nieuwe sleutels om de dingen te begrijpen.”
“Denk niet te vlug dat je blij moet zijn met de omstandigheden van jouw leven, dat je moet denken: ‘ja, ik heb een huis en ik heb kinderen en ik heb dit en dat en dat, en dit is mijn vreugde.’ Neen, de echte vreugde ligt binnenin jou, in jouw hart, omdat er wezenlijke dingen gebeuren omdat je in dat eeuwige opgenomen bent en ook dat gevoel krijgt daarover dat het zo is.”

Morya.org Ontdek nog andere fragmenten en citaten uit "Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf" op Morya.org

Bezoek Morya.org

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

Geert Crevits
200 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-65-1
22 €

Bestel Kracht 5