Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Luister-cd: Vraag licht

Luister-cd: Vraag licht
Geert Crevits
78 minuten
ISBN 978-90-75702-39-2
20 €
*

* Deze cd neemt deel aan onze kortingsactie: 30% korting bij aankoop van twee of meer audio-publicaties met gratis verzending naar België en Nederland. De korting wordt vanzelf toegekend na het bestellen.

Morya Luister-cd: Vraag licht

De praktische raad van Meester Morya is "meesterlijk eenvoudig" maar indien toegepast uiterst doeltreffend. Mensen willen het niet altijd proberen omdat het te simpel of te lastig lijkt, tot je het doet... Dan gaat een wereld open - jouw wereld. Je gaat aan de slag met je leven, je komt in een soort ernst die bevrijdend werkt, en juist daardoor ontmoet je de schoonheid in je leven.

Op deze cd luister je naar live fragmenten uit Morya Cursus 40 (Gent, eind 2010).

Beluister een fragment (mp3)

 

Er bestaat ook een video waarop je Geert Crevits kan zien en beluisteren tijdens dezelfde "Morya cursus 40" (met ondertitels in het Nederlands beschikbaar) (De tekst op de video maakt geen deel uit van de luister-cd). Bekijk deze video op Morya.org

Nummers op de cd "Vraag licht"

  • 1. Een diamant met zoveel facetten als je zelf wil (14:15)
  • 2. Een sleutel om je problemen te begrijpen (12:39)
  • 3. De rode draad die zich door je leven weeft (13:48)
  • 4. Meditatie en kleine stapjes over en weer naar de wereld en terug (13:45)
  • 5. De geschiedenis wordt herschreven door iedereen van ons (11:45)
  • 6. Jouw leven is belangrijk (11:49)
  • Totale duur: 78 minuten

Enkele citaten uit "Vraag licht"

"Laat toe dat men jou fout begrijpt. Erger je niet. Aan de andere kant, doe nooit teveel, want daaruit komt meestal een stukje ergernis. Als je heel veel doet voor iemand en die waardeert het niet, je krijgt een hekel aan die ander, het is niet nodig." 
"Kleine, kleine stapjes zijn belangrijk, maar nooit opgeven, nooit denken: ‘dit is nu het laatste wat ik doe, dan moet het gedaan zijn.’ Neen, heb heel veel geduld én met jezelf én met die ander. Maar het geduld moet normaal zijn, het is niet iets lastigs, het is niet iets surplus, het is gewoon ‘mijn leven is belangrijk, het leven van die ander is belangrijk en innerlijk zal ik tot het weten komen wat dit te betekenen heeft.’"
"Het leven biedt een geweldig perspectief, een enorm kader om dingen juist en goed te doen, maar men moet het durven doen, men moet het leren, dus het is niet vanzelfsprekend. Je zou kunnen denken: ‘ja, als het zo natuurlijk is, dan moet het als vanzelf komen’, maar zo natuurlijk is het ook weer niet. Het houdt een doel in zich."
"Als je mediteert, moet je kunnen je gedachten brengen bij jouw concrete leven van vandaag. Niet zomaar zitten wachten tot er iets op je hoofd valt uit de hemel, dit gebeurt trouwens niet. Je moet innerlijk durven schouwen, innerlijk durven kijken naar: ‘wat zegt mijn ziel? Wat zegt mijn diepere zelf, wat is interessant, wat is belangrijk? Waarvoor ben ik hier op deze aarde? Wat kan ik concreet uitwerken?" 
"Je moet niet de hele wereld willen veranderen, noch je vader, noch je moeder, noch je broers, je zussen, nichten, noem maar op. Je moet gewoon jouw ding doen en als anderen voelen van: ‘ik ben het er niet mee eens’, oké, dit is goed, ook voor jou. Dus het is niet dat iedereen hetzelfde moet denken, hetzelfde moet doen, dit zou saai en vervelend zijn. Je moet je eigen leven durven leven en weten dat dat belangrijk is en dat je van daaruit in bepaalde vernieuwingen kan komen waar je anders nooit zou toekomen als je voortdurend in de tradities bezig blijft."
"Als iemand uit jouw leven weggaat, sterft, wees blij dat je die man, die vrouw gekend hebt en geef hem een plaats in je hart, en weet: ‘die gaat nooit echt van mij weg, want de liefde bindt ons en ze is eerlijk en ze is mooi.’ Je hoeft niet sentimenteel te doen daarover, het is goed wat gebeurt. God geeft, God neemt, maar de twee zijn belangrijk en innerlijk weet je dat. Jouw echte leven, jouw diepere zijn staat buiten de tijd, en ook het leven van anderen, de ziel van anderen staat buiten de tijd."

"De moeilijkheid ligt erin dat God zich verbergt, dat de Goddelijke Moeder in alles aanwezig is maar niet herkend wordt. De moeilijkheid ligt erin dat we telkens opnieuw moeten beginnen en dat we denken: ‘we slagen niet, het is rampzalig, we gaan niet vooruit.’ Als je inderdaad kijkt in het leven, dat je zoudt kunnen denken: ‘het is een neergang, het is een achteruitgang, we worden oud, we sterven en wat nut heeft het gehad, waartoe heeft het gediend?’ Als je de buitenkant bekijkt, kan je dit inderdaad denken en ook daar zit een logica aan verbonden, maar dit is niet wat het leven jou echt leert." 

Morya.org Beluister nog een fragment uit de luister-cd "Vraag licht" in de Volle maan van september 2018 op Morya.org
Morya Luister-cd: Vraag licht

Morya Luister-cd:
Vraag licht

Geert Crevits
78 minuten
ISBN 978-90-75702-39-2
20 €

Bestel

Andere cd's in deze reeks

Luister-cd: God woont in je hart Luister-cd: De logica van het hart Luister-cd: De vreugde van het samen Zijn Luister-cd: Shakti

Terug naar boven Terug naar alle publicaties