Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Over ons

De oorsprong van Mayil ligt in het midden van de jaren tachtig, toen Meester Morya voor het eerst contact nam met Geert en Lydia Crevits. Het was het begin van een groot en fantastisch levenswerk. Sinds 2012 is Geert er fysiek niet meer, maar zijn vrouw Lydia en dochter Marie zetten het werk onverminderd verder, samen met een klein groepje gedreven vrijwilligers en sympathisanten in verschillende landen.

 

Het doel is het uitgeven van alle 42 boeken die Meester Morya en Geert lieten ontstaan, liefst ook in vele talen vertaald, en daarnaast nog werkboeken, kleine boekjes, kaartensets, audio publicaties, enz. ‘De missie van Morya’ is nog lang niet af, maar het enthousiasme vandaag is nog steeds even groot als 40 jaar geleden, en groter omdat jij er bent!

Waarom doen we dit? Voor jou. Voor alle mensen die zich vragen stellen en die vooruit willen, voor iedereen die meer van zichzelf wil begrijpen, die zich gesteund en gedragen wil voelen door het leven, en voor alle mensen overal ter wereld die niet langer genoegen nemen met wat oud en voorbijgestreefd is, maar die de kracht in zichzelf willen ontketenen om een nieuw leven te ontdekken, een leven vol schoonheid en vreugde, vol positiviteit en durf.

 

“Het grote werk gebeurt altijd in stilte”, zegt Meester Morya. We hopen dat onze publicaties een wegwijzer kunnen zijn voor alle mensen die het grote werk doen om zichzelf te worden en daardoor de aarde te transformeren tot die plaats van vrede, van liefde en van vernieuwing waar Meester Morya over spreekt.

Foto's

Vraag onze maandelijkse nieuwsbrief aan om in contact te blijven met onze groeiende beweging Mayil eNieuws

Bezoek Morya.org voor het levensverhaal en foto's van Geert en voor meditaties, video's, podcasts, vraag & antwoord, en veel meer! Ga naar www.morya.org

Wat betekent "Mayil"?

 

Mayil betekent PAUW in Tamil (een van de oudste talen ter wereld, bronnen gevonden tot 10.000 jaar terug). De pauw is mythologisch een voertuig van goden (Saraswati, Muruga). Onze pauw staat symbool voor spirituele evolutie en brengt wijsheid, vreugde en liefde naar de mensen voor hun verblijf op aarde.

 

Daarnaast is MAYIL ook qua vorm en letters heel symbolisch:

- MA is de energie van de Goddelijke Moeder

- IL is de energie van de Engel

- Y is de trechter waarmee de oneindigheid van de hemel naar de beperktheid van de aarde kan worden gebracht.

Ontvang elke volle maan een inspirerende bezinningstekst Mayil eNieuws

Tijdlijn van onze geschiedenis

22 november 1985

Eerste contact van Meester Morya met Geert Crevits

Meer over het leven en het werk van Geert Crevits vind je op www.morya.org

1993

Begin van het publieke werk

Vanaf 1993 zijn er ontelbare openbare avonden waarbij iedereen een persoonlijke boodschap kan ontvangen van Meester Morya via Geert, plus telkens één boodschap voor de hele groep van aanwezigen, de zogenaamde 'algemene boodschappen'.

1994

Geert geeft de eerste ‘cursus Levensverdieping’

Er zitten een tiental mensen in het publiek. Gedurende drie namiddagen luisteren de deelnemers naar de woorden van Meester Morya die een jaar later zullen verschijnen als het boek "Bewust handelen".

1995

Lydia richt ‘Mayil Publishing House’ op

Het eerste boek 'Levensverdieping 1: Bewust handelen' wordt uitgegeven (nu verkrijgbaar als Morya Wijsheid 1: Bewust handelen)

1997

Publicatie van de eerste vier ‘Bezinningsboekjes

Het is een bundeling van enkele ‘algemene boodschappen’ die gegeven waren tijdens openbare avonden. Sindsdien werden nog meer Bezinningsboekjes uitgegeven.

1998

De eerste website gaat online

1998

Eerste 'cursus Levensvreugde' in Nederland

Na 20 cursussen in België wordt er voor het eerst een cursus in Nederland georganiseerd. Er is geen verschil tussen de cursussen Levensverdieping en Levensvreugde, behalve dat de ene in België en de andere in Nederland worden gegeven. Door de jaren heen komen er 42 cursussen in totaal.
(De eerste cursus Levensvreugde werd later uitgegeven als Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn.)

31 december 2001

Begin van de digitale nieuwsbrief: het 'Mayil eNieuws'

De papieren foldertjes met nieuws en activiteiten van Mayil worden vervangen door het 'Mayil eNieuws', een maandelijkse nieuwsbrief met woorden van Meester Morya voor de volle maan. Het allereerste e-Nieuws is een nieuwjaarszegen van Meester Morya.

Je kan een aantal digitale nieuwsbrieven die na 2012 verstuurd werden terugvinden als 'Volle maan brieven' op www.morya.org. Een aantal teksten uit de nieuwsbrieven van vòòr 2012 vind je in de twee "Volle maan Boek + cd" uitgaves bij Mayil.

2003

Eerste boek in het Engels

"Morya Wisdom 1: A deeper sense of life" verschijnt als eerste vertaling van een Morya boek. Sindsdien zijn er nog meer Engelse publicaties verschenen.

2006

Dochter Marie werkt voortaan voltijds mee

2007

Start van de nieuwsbrief in het Engels

2008

Start van de nieuwsbrief in het Pools

2011

Start van de nieuwsbrief in het Duits

2011

Eerste reis van Geert naar Polen

2011

Publicatie van de drie Morya kaartensets

december 2011 - januari 2012

De 42e Morya cursus vindt plaats in Poperinge

Niemand weet het op dat moment, maar dit is de laatste Morya cursus die ooit plaats zal vinden. Ongeveer 40 mensen zijn aanwezig.
Audio uit een aantal van de laatste Morya cursussen vind je op de Morya luister-cd's.

februari-maart 2012

Mayil Publishing House wordt officieel een vzw

Om het werk van Meester Morya een sterke vorm te geven voor de toekomst, wordt Mayil uitgeverij officieel een non-profit-organisatie.

begin juni 2012

Tweede reis van Geert naar Polen

Tijdens deze reis wordt het eerste Poolse boek officieel gelanceerd. Het is de vertaling van 'Morya Wijsheid 1: Bewust handelen'

6 september 2012

In memoriam Geert Crevits

Geert overlijdt onverwacht na een korte periode van ziekte; het is een grote schok voor iedereen. Op de begrafenis spreken familieleden en vrienden woorden over hem en zijn leven; je kan ze nalezen op www.morya.org.

december 2012

Eerste Morya Werkboek

Het ‘Morya Wijsheid Basiswerkboek’ en het ‘Spirituele Dagboek’ die in de zomer voorbereid werden, rollen van de persen; het is de start van een nieuw soort tijdperk voor Mayil. Marie geeft haar eerste voordrachten over de boeken van Meester Morya.

januari 2013

Eerste Morya groepjes

De eerste ‘Morya Werkboekgroepjes’ gaan van start in Vlaanderen en Nederland. Een actuele lijst van groepjes die regelmatig bijeenkomen en waarbij je kan aansluiten vind je op www.morya.org.

juni 2013

Opnieuw naar Polen

Marie reist opnieuw naar Polen, zonder Geert nu. Release van het eerste Werkboek en de eerste kaartenset in het Pools.

eind 2013

Volle maan boekjes (boek+cd)

Twee publicaties worden uitgegeven als Boek+CD om een aantal van de unieke live vollemaan meditaties van Meester Morya uit de Mayil nieuwsbrieven te bewaren voor de toekomst.

2016

Oprichting van het Youtube-kanaal

Sindsdien kan je heel wat inspirerende video's terugvinden op youtube.com/Moryaspiritual

2022

Vernieuwde websites

Op het vernieuwde www.mayil.com kan je voor het eerst online (en gratis) 'Morya kaartjes trekken'. Op www.morya.org vind je meditaties, oefeningen uit het werkboek, heel wat teksten uit de boeken, podcasts, video's en veel meer.

Vandaag

Zelfs na ruim 45 publicaties staan we toch nog maar aan het begin van het verwezenlijken van al onze plannen.

Wil je graag meewerken of een steentje bijdragen? Neem een kijkje op Morya.org op de pagina's ‘Meewerken’ of ‘Giften’ en neem contact op met ons!Ontdek alle publicaties Vraag het aan Morya Bezoek www.morya.org