Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

Geert Crevits
96 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-49-1
14 €

Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

“Je bent je eigen leraar. Dat wil zeggen, diep in je hart kan je weten wat goed is en minder goed, wat juist is en minder juist. Jouw leven is belangrijk en de manier waarop je leeft is heel belangrijk. En dat kan je voor jezelf uitdokteren, dit kan je diep in je hart aanvoelen: 'kijk, dit is de richting die ik moet gaan.'"

Een hoopvol boekje over de connectie tussen jouw leven en het universele Goddelijke. Over het vertrouwen en de wijsheid die je in je eigen hart kan vinden. Over de bron van intuïtie in jezelf en over de tegenstand die je soms kan ontmoeten. Over de ontmoetingen die je kan hebben en over de ware betekenis van liefde.

Kijk binnenin


Hoofdstukken in Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

  • 1 - Je eigen spoor
  • 2 - 'Ik kan vooruit'
  • 3 - De leerschool in jezelf
  • 4 - Gedragen door de moeilijkheden heen
  • 5 - Een puur hart
  • 6 - Luisteren naar je eigen innerlijk
  • 7 - Jouw leven is belangrijk
  • 8 - Er is een bron van geluk in jezelf
  • 9 - Liefde is om te geven
  • 10 - Je bent je eigen leraar

Enkele citaten uit Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

“Vertrouw op wat je diep in jezelf aanvoelt als belangrijk. En dat kan het ene moment zo liggen, een ander moment anders, dat maakt niets uit. Gaandeweg ontdek je daardoor de richting van jouw leven, je ontdekt de lijn in jouw leven”
“Je mag plannen hebben, sterke plannen, maar je moet leven in wat je doet, in elk plan dat je maakt. En wees flexibel: als een bepaald plan niet meer bij je past, laat het gaan. Wees trouw aan jezelf, aan de diepe kracht in jouw leven.”
“Als je op dit pad komt, verlang je niet om getroost te worden door anderen maar geef je troost, je verlangt niet om gevoed te worden door anderen maar je geeft die voeding uit jezelf. Je zal niet denken: ‘het gaat allemaal fout in deze wereld, en ik kan er niets aan doen.’ Neen, je zal weten: ‘ik begin de weg te vinden, ik zie de weg voor mij en ik kan dit en dat en dat doen; ook al raast de wereld, ook al is ze met onzinnige dingen bezig, ik blijf in die liefde, ik blijf in die kracht, ik kan vooruit.’”
“Het kan dus behoorlijk moeilijk zijn in jouw leven. Maar als je af en toe eens tijd maakt voor jezelf - niet voor anderen, maar echt voor jezelf - dan kan het zijn dat bepaalde zaken, niet onmiddellijk maar na verloop van tijd, volledig duidelijk worden.”
“Durf jezelf te zijn ook in kleine zaken, zoals: ‘niemand doet dit zoals ik en toch hou ik daarvan.’ Doe dat dan. Maar verwacht niet van anderen dat ze hoera roepen en daarin meegaan. Gewoon doen wat je in je hart draagt, dat is heel belangrijk.”
“Zoek niet naar resultaten, niet op korte tijd, ook niet op langere termijn.”
“De dood is niet het laatste woord. Het leven in jou is eeuwig en het bruist en werkt. Er is een cadans van het leven, een diep gevoel dat er een diepe ernst in jouw leven is, maar ook een groot geluk.”
“Wees niet bang om liefdevol te zijn. Ook al kunnen anderen grof zijn en berekend, leugenachtig, vals. Wees niet bang om liefdevol te zijn, want daarmee hanteer je de hefboom van het leven.”
“Weet dat ieder mens - of die nu gezond is of ziek, oud of jong - een sterk mens is. Want ook in de ander is het Goddelijke aanwezig, of je dit nu herkent of niet.”
“Maak je geen zorgen over mensen in je omgeving die op een andere manier bezig zijn dan jij. Probeer ze te steunen in hun doelen, en als je raad geeft, laat dan los wat zij er al of niet mee doen.”
Morya.org Lees ook een fragment uit "Bezinning 10: Je bent je eigen leraar" in de Volle maan van oktober 2018 op Morya.org
Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

Geert Crevits
96 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-49-1
14 €

Bestel Bezinning 10