Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

Geert Crevits
92 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-48-4
11 €

Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

"Als je iets op een goede manier hebt gedaan, kan je daar van genieten. Als je weet: ‘kijk, dat was nu echt goed, ik ben daar mezelf in kunnen zijn, ik heb ervan kunnen genieten’, dan kan je jezelf kennen in alle eerlijkheid die er in jouw wezen is, en dat moet je durven doen."

Een boekje vol nuttige raad en ook met een aantal geruststellende woorden waardoor je je leven in het juiste perspectief kan plaatsen. Morya toont je welke keuzes en welke handelingen er belangrijk zijn om tot een gelukkig leven te kunnen komen. Zoals steeds spreekt hij met onomwonden eerlijkheid, kennis van zaken en vooral met veel liefde en begrip. Dit boekje is een prachtig kleinood waar je vruchtbare inspiratie in kan opdoen.

Kijk binnenin


Hoofdstukken in Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

  • 1 - Hou van de kleine dingen van iedere dag
  • 2 - Rustig zijn in de dynamiek van dagelijkse klussen
  • 3 - Herbronnen bij jezelf
  • 4 - 'Waarmee kan ik het meest gelukkig zijn?'
  • 5 - 'Ik durf mezelf te zijn zoals ik ben'
  • 6 - Geborgen in de hand van God
  • 7 - Zelf beslissen over je keuzes
  • 8 - Spreken vanuit je hart
  • 9 - Vertrouwen in jezelf is geen egoïsme

Enkele citaten uit Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

“Als je er slordig in bent, weet: het komt terug. Vandaar dat het goed is om iets aan te pakken, het uit te werken, af te werken en dan gedaan, uit, over. Maar dat ding toont je dan de weg en het is belangrijk om rustig te zijn in die dynamiek.”
“Laat je niet om de tuin leiden door de kleine dingen die afgehandeld moeten worden. Het zou kunnen zijn dat je ze verwenst, maar dan verwens je eigenlijk jezelf, doe dat niet. Als je houdt van wat je doet in de kleine momenten, dan komt die stroom op gang die zo belangrijk is.”
“Als je je af en toe herbront in dat licht, dan zie je dat de vele vragen zullen verdwijnen en plaats maken voor een grote oorspronkelijkheid om dingen te doen in die morgenfrisheid, in dat nieuwe leven van een nieuwe dag”
“Want uiteraard, wanneer mensen in transformaties komen, in veranderingen, dan wil dat lichaam daarin mee, maar dat kan niet altijd op hetzelfde moment. Vandaar dat het mank gaat, het is kreupel, het doet pijn, het komt achter, en het leidt zo af. Dat moet je proberen te overstijgen door diep in het leven te staan, en diep in het leven te kijken.”
“Uiteindelijk zal je van jezelf kunnen verkrijgen dat alles belangrijk is, en alles aangenaam. Of je nu met dit of met dat bezig bent, met die klus of met dat werk, doe het graag, en ken jezelf daarin. En als je bijvoorbeeld last hebt om tien minuten met iets bezig te zijn, probeer dan te stoppen na vijf minuten, zodat het niet lastig is, en neem het een kwartier, een uur of een dag later weer op.”
“Kwetsen is vernederend, doe dat niet. (...) Aanvaard dat het wel eens moeilijk kan zijn tussen jou en een ander, zonder het verlangen om daar iets aan te doen.”
Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

Geert Crevits
92 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-48-4
11 €

Bestel Bezinning 9