Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

Geert Crevits
120 blz. - hardcover, gebonden - 2e druk
ISBN 978-90-75702-47-7
11 €

Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

"Wie zoekt die vindt, wordt er gezegd, maar dat is ook werkelijk zo. Als je geen vragen stelt, als je niet zoekt, dan kan je niet vinden. Waar moet je naar zoeken? Naar jezelf op de eerste plaats. Durf naar je eigen leven te kijken. Kijk wie je bent, wat je wil en hoe je vooruit wil gaan met je eigen leven. Probeer het mooiste, het beste te zoeken in jouw leven en ga op pad."

Wat Morya in zijn boeken schrijft, is gewoonlijk eenvoudig en herkenbaar. Toch dragen zijn woorden een ongekende kracht in zich, die zich pas echt laat zien op het moment dat je aan de slag gaat met wat je gelezen hebt. Op het moment dat je gaat uitproberen wat hij je vertelt, ontdek je een nieuwe weg in je leven, een pad dat je van de ene ervaring naar de andere leidt, van het ene inzicht naar het volgende, en waardoor je antwoord na antwoord vindt op de vragen waar je mee zit.

Kijk binnenin


Hoofdstukken in Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

  • 1 - Je hoeft nooit wanhopig te zijn
  • 2 - De drie pijlers
  • 3 - Je wordt gedragen naar vernieuwing
  • 4 - Je denken omvormen
  • 5 - Deugd
  • 6 - Eenvoud
  • 7 - De wereld van waarheid
  • 8 - Een eerlijke poging
  • 9 - Zoeken en vinden
  • 10 - Een grote verwachting naar de jeugd toe

Enkele citaten uit Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

“Deze wereld is soms in verwarring en jij gaat soms mee in deze verwarring, omdat het niet anders kan, omdat je gedachten opneemt van anderen en omdat je ze in je eigen leven plaatst, en dit zijn niet altijd goede gedachten. Maar je kan gedachten leren onderscheiden.”
“Spreek niet te veel en niet over dingen die je niet weet. Wanneer je over zaken praat die je niet weet, maak je jezelf tot iemand die de dingen niet meer kan zien.”
“Ga niet oordelen. Als je mensen ziet die verkeerd bezig zijn, laat ze begaan, weet dat het hun weg is. Laat je niet beïnvloeden door wat ze zeggen of doen. Geloof in jezelf en probeer vooral de eerbied op te brengen voor je eigen bestaan.”
“Je neemt de vorm aan van de energie die je gebruikt; als je met goddelijke energie durft te leven, neem je de vorm aan van het Goddelijke. Op deze manier verandert de wereld, verandert jouw leven, verandert de aarde.”
“Een groot probleem bij mensen is dat ze verkeerde gedachten hebben over zichzelf. Dat ze alleen maar zwarte gedachten hebben en gedachten als: ‘het zal niet goed zijn en dit is niet goed en dat is niet goed’, en dat ze niet liefdevol zijn tegenover zichzelf.”
“In de maatschappij zijn mensen gewoonlijk slaaf - ofwel van werk, ofwel van anderen, ofwel van dingen die ze willen hebben, ofwel van een groot verlangen dat ze dan zogezegd willen vervullen en absoluut willen bereiken.”
“Ook jouw leven, wie je ook bent, komt in veranderingen. Die veranderingen zijn goed en hebben de bedoeling om je verder te brengen. Wanneer je dat leert te aanvaarden, kan je daarin meegaan zonder je te forceren.”
“Wanneer je werkelijk niet verder kan in je leven, vraag dan hulp, en vraag vooral innerlijke hulp. Loop niet altijd meteen naar instanties of naar anderen, maar vraag vooral, op de eerste plaats, innerlijke hulp. En dan kan je die krijgen.”
Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

Geert Crevits
Tweede druk - 120 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-47-7
11 €

Bestel Bezinning 4

Andere boekjes in deze reeks

Morya Bezinning 2: Een nieuw leven Morya Bezinning 3: Een groter leven Morya Bezinning 5: Liefde is niet blind Morya Bezinning 6: De wereld in verandering Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde

Terug naar boven Terug naar alle publicaties