Mayil Publishing House

Mayil uitgeverij

Levensverdieping en wijsheid van MORYA

Mayil publicaties

Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

Geert Crevits
88 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-22-4
Tijdelijk uitverkocht, wordt opnieuw verwacht in de loop van 2022

Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

“Het is belangrijk dat je je op een eenvoudige manier wendt tot de diepere kracht van je eigen wezen, de schittering van je eigen ziel, en aandacht vraagt voor je problemen. Sta in je probleem en tegelijk in je leven en weet dat je een beroep kan doen op die hogere kracht. Dan komt er een inzicht dat heel mooi is en dat zich kristalliseert tot een licht, zodanig dat jouw leven een betekenis krijgt voor anderen.”

In ‘Sta in je kracht’ legt Morya uit dat we vaak te veel moeite doen. Er zijn veel manieren om minder energie te verspillen en tegelijk op andere fronten energie te winnen. Door de combinatie van deze twee worden we sterke mensen die op hun plaats kunnen staan en goede dingen kunnen verwezenlijken. De ongecompliceerde teksten bieden keer op keer nieuwe inzichten en praktische wegwijzers.

Kijk binnenin


Hoofdstukken in Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

  • 1 - De innerlijke leiding in je hart
  • 2 - In de vrede komen
  • 3 - Je eigen opinie vormen
  • 4 - Groeien in verantwoordelijkheid
  • 5 - Hoe krijgt je leven een betekenis voor anderen?

Enkele citaten uit Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

“Er is heel veel wat je kan op een goede manier. Toch kan je de indruk hebben dat het zo moeilijk is, dat je persoonlijk leven zo moeilijk is of dat de levens van anderen zo moeilijk zijn en dat je dat ergens aanspreekt maar dat je niet weet wat je daarvan moet denken. Dan moet je daar niet over denken, dan moet je dat gewoon durven zien zoals het is, ook jouw leven durven zien zoals het is. Niet om daar onmiddellijk veranderingen in aan te brengen, maar om te weten: diep in mij is er een kracht.”
“Als mensen aandacht geven aan zaken die bijkomstig zijn, als ze kijken naar hun leven en ze weten ongeveer waar ze naartoe willen, kan het zijn dat ze zich laten meeslepen door wat anderen zeggen of door zaken die ze via via vernemen. Dan wordt hun leven ineens heel ingewikkeld en kan het zijn dat ze uit hun doen geraken, en dat hoeft niet.”
“Er is heel veel mogelijk op deze aarde, er zijn grote energieën die aan het wisselen zijn. Dit wil zeggen dat ook standpunten wisselen. Men gaat de dingen meer van binnenuit begrijpen. Heel veel mensen stellen zich reële vragen over het leven, over wat er gezegd wordt. Maar je moet weten dat dat alleen maar kan wanneer je in de diepte van je eigen leven staat. Je kan alleen de politiek of de wetenschap of de andere mensen beoordelen vanuit een evenwicht, vanuit een harmonie in jezelf. Als dat er niet is, word je heen en weer geslingerd tussen ‘die zegt dit’ en ‘die zegt dat’.”
“Terwijl je dan eigenlijk bezig bent met de zaken oppervlakkig te bekijken, vergeet je dat er een centrum van kracht is in je eigen leven. Als je vanuit de liefde leeft op een heel eenvoudige manier kom je in dat centrum, verhef je jezelf en weet je waar het eigenlijk op aankomt, ook bij andere mensen.”
“Er komt heel veel, de jeugd neemt de nieuwe waarden op en het leven krijgt een grote betekenis. Je zal dan ook zien dat er over de grenzen heen - en daar kan Ik niet genoeg de nadruk op leggen - mensen zijn die de handen in elkaar slaan om antwoord te geven op heel grote noodsituaties in de wereld.
Er is van alles mogelijk en je moet weten: we komen in een heel boeiende tijd.”
“Als je je aandacht verdeelt over verscheidene zaken, moet je toch altijd redelijk zijn met jezelf, dat je het aankan. Je moet rekening houden met de tijd. Zeer zeker brengt de tijd in veel gevallen raad, maar je moet ook met goede dingen kunnen bezig zijn. Dan leer je ook van die raad, leer je van de tijd, anders doe je dat niet. Als je rustig bent in het ontvouwen, in het uitwerken van je plannen, krijg je telkens voeling met een aantal zaken en word je dus in je gevoelens gesterkt, en dat is heel belangrijk.”
“Hetzelfde geldt ook op wereldniveau. Het is niet altijd zo dat, als men zijn verantwoordelijkheden neemt, dat men dan meer moet doen. Het kan juist het tegenovergestelde zijn, dat men in feite kansen geeft aan anderen om hun verantwoordelijkheden te nemen.”
“Je kan bij manier van spreken een eiland van vrede zijn, een eiland van kracht dat een tegenkracht vormt en de spanning afleidt.”
Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

Geert Crevits
88 blz. - hardcover, gebonden
ISBN 978-90-75702-22-4
Tijdelijk uitverkocht, wordt opnieuw verwacht in de loop van 2022